İl Sağlık Müdürlüğü’ne yeni atanan Doç. Dr. M. Emre Erkuş’a Şanlıurfa Tabip Odası olarak hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk.
Ziyaretimizde odamıza iletilen sorunları paylaşarak, beraberinde çözüm önerilerimizi aktardık.
1) Bozova İlçe Hastanesi, Acil servisinde çalışan meslektaşlarımızın bize ilettiği Acil servisi Nöbeti esnasında 112 çağrılarından gelen vakalara da çıkmalarından kaynaklı oluşan hem acil servisin işlemez hale gelmesi hem de meslektaşlarımızın statülerinden kaynaklı 112 vakalarına çıkmalarının yaratacağı hukuki problemleri ilettik.
2) Viranşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü İdari sorumlularının sağlık çalışanlarına yönelik baskıları olduğunu aktardık
3) Kamudan kiralanan bazı ASM binalarında ki yapısal sorunlar olduğunu bunların sağlık hizmetlerini aksattığını bildirdik.
4) İlimizde son dönemde halkımızın sağlığını tehdit eden kızamık vakalarındaki artışa yönelik alınması gereken önlemler üzerinde karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk.
5) Tabip odamıza üye olan hekimlerin güncel bilgilerinin ve ilimizle ilgili bir takım istatistiki verilerin düzenli aralıklarla paylaşılması gerektiği hususunu taraflarına ilettik.
Sağlık müdürümüz sorunları tek tek not ederek sorunların çözümü konusunda çaba göstereceğini ifade ettiler. Yeni dönemde Şanlıurfa Tabip Odası olarak karşılıklı iletişim halinde olarak sorunların çözümleri konusunda beraber çalışmaya devam edeceğimizi söyledik.